Aktuális projektjeink - Kutyavilág Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális projektjeink

ProjektekTevékenységünket több kiemelt részre osztottuk, amelyek egy-egy általunk fontosnak gondolt területre koncentrált feladatsorból állnak. 
A gyakorlati megvalósítás a rendelkezésünkre álló forrásoktól függ, ezért a nagyobb volumenű programok csak a minimálisan szükséges forrás beérkezése után tudnak fizikailag is elindulni. Viszont a látványos munkálatokat megelőzi rengeteg tervezés, előkészület és háttérmunka, amelyek napi szinten nem mindig kerülnek frissítésre. Szóval ha úgy tűnne, hogy nincs előrelépés az adott projektben, kérjük bátran kérdezzen meg bennünket a pillanatnyi állapotról - szívesen veszünk minden kérdést és a tőlünk telhető leggyorsabban és legrészletesebben beszámolunk róla.

Lehetőség van egy, vagy több programunk kifejezett támogatására is. Csak nézzen körül az aktuális terveink, futó projektjeink között, válassza ki az Önnek legszimpatikusabbat és jelezze felénk, hogy milyen módon tudja támogatni azt. Ha kérdése van az adott projekt igényeivel kapcsolatban, kollégáink szívesen tájékoztatják az adott feladat részleteiről és a kapcsolódás lehetőségeiről is.
Alapítványunk kizárólag a különböző támogatásoknak köszönhetően tud működni, ezért kiemelten fontos, hogy adományaival 
támogassa kiemelt programjainkat. 

Kutyaotthon hálózat

Legnagyobb víziónk egy országos kutyaotthon hálózat létrehozása.
Sok önkormányzat még nem tudta megvalósítani a területén kóborló állatok befogásához, elhelyezéséhez szükséges állatvédelmi beruházását. Legjobb esetben valamelyik közeli nagyobb településsel szerződve próbálnak eleget tenni a törvényi kötelezettségüknek, roszabb esetben pedig nem vesznek tudomást a kóbor állatokról.
Terveink között kiemelt helyen van egy országos lefedettséggel rendelkező kutyaotthon hálózat megvalósítása. Ezt részben új kutyaotthonok építésével, részben meglévő elavult,  elhanyagolt menhelyek felkarolásával és korszerűsítésével kívánjuk elérni.Állatmentő hálózat

A kutyaotthon hálózattal összhangban létre kívánunk hozni egy országos lefedettséggel működő állatmentő hálózatot is.
Jelenleg az ország jelentős területe nem rendelkezik hatékonyan működő állatmentő szervezettel. Vannak professzionálisan felszerelt állatmentő csapatok, de működésük területileg korlátozott. 
Célunk, hogy a humán mentési lefedettséget megközelítő állatmentő hálózat épüljön ki a jól működő jelenlegi állatmentőkkel összefogva, valamint új csapatok és járművek hadrendbe állításával. Az így felépülő országos állatmentő hálózat központi koordinálással hatékonyan tud részt venni a mentési munkákban, valamint a kapacitások csoportosításával csökkenthető a leterheltség, az ellátatlan terület és a kivonulási idő.

Hobbikutya program

  A hazai köztudatban kétféle „kutyás” létezik:
  A tenyésztő:
  Hivatalos fajtaszervezet tagja, törzskönyves állománnyal rendelkezik, kiállításokra jár – és drágán árulja a kölyköket...
  A szaporító:
  Áldatlan körülmények között tart rengeteg szerencsétlen állatot, egyetlen célja az anyagi haszonszerzés...

  A két véglet között viszont sok alkalmi, vagy hobbi-tenyésztő tevékenykedik, akik a hazai kiskutya forgalom jelentős részét adják. Ők általában szeretik a kutyákat, igyekeznek jó körülményeket biztosítani, de nincs meg mindig a megfelelő tudásuk, információjuk a helyes állattartásról. Ide sorolhatók a családi kedvencek is, akik alkalmanként szintén kölyköket hoznak világra.

  Ezt felismerve döntöttünk egy új kategória, a Regisztrált Hobbi-tenyésztő létrehozásáról.

Állatvédelmi EXPOA következő "Kutyavilág Expo" szervezéséről még nem született végleges döntés, de amint erőforrásainkat fel tudjuk szabadítani, újra napirendre tűzzük a szervezés kérdését.
Természetesen a pozitív döntésről azonnal közzétesszük majd az értesítést.

2017. árilisában megrendeztük a
"Kutyavilág Expo"
Állatvédelmi Konferencia, Kiállítás és Vásárt

Az állatvédelem napjainkra egy meghatározó iparággá fejlődött, melyben folyamatos az innováció és szinte naponta lépnek be új szereplők. Célunk az állatvédelemben érdekelt szervezetek és magánszemélyek segítése az újdonságok, hasznos információk megszerzésében.

Vendégeink voltak:
 • Szakmai szervezetek, fajta klubok,
 • Állatmentők, menhelyek,
 • Tápanyag gyártók, forgalmazók,
 • Állatorvosi termék gyártók, forgalmazók,
 • Állattenyésztési eszközök, kellékek gyártói, forgalmazói,
 • Kisállatbarát hotelek, panziók, vendéglátó egységek,
 • Kisállat kozmetikai eszközök gyártói, forgalmazói,
 • Állatszállító járművek, felépítmények gyártói, forgalmazói,
 • Egyéb szolgáltatók, kereskedők, forgalmazók, gyártók

 • Szakmai előadások résztvevői


Országos Lánctalanítási Akció

A törvény létrejöttével a láncon tartott kutyák a figyelem középpontjába kerültek.
De csak a törvény miatt még nem lesz minden kutya szabad, a megvalósítás pedig sokszor akadályokba ütközik. Alapítványunk nem a büntetések szigorával, inkább a figyelem felhívásával és aktív segítségnyújtással kíván részt venni a feladatban. Ezért hirdetjük meg az 
Országos Lánctalanítási Akciót.
Önkéntesek és egyéb szakmai szervezetek segítségével fel kívánjuk mérni hazánk kutyatartási helyzetét és ahol hiányosságot, láncon tartást tapasztalunk ott felkérjük az állat tulajdonosát a helyzet javítására.
De azt is tudjuk, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak egy kennel megépítését, vagy egy telek stabil körbekerítését. Ha a tulajdonos anyagi helyzete indokolja, úgy alapítványunk részben, vagy egészben átvállalja az építési költségeket, illetve a megvalósításban is aktív szerepet vállal.

Oxygen 2.0 projekt

Az Országos Lánctalanító Akciónkhoz rengeteg faanyagra van szükségünk, hogy a kennelek, kerítések elkészülhessenek.
Ezt külső forrásból költségesen lehetne beszerezni, de mi inkább saját fásítási programba kezdünk.
És hogy ne kelljen 10-20 évet várni, amíg az általunk ültetett csemete vágáséretté válik, inkább a kínai császárfa (paulownia) mellett döntöttünk.
Hihetetlenül gyorsan növekszik. A negyedik évben már kitermelhető és a tarvágás után újra kihajt és még gyorsabban megnő. És mindezt 4-5 alkalommal ismételhetjük. Igen, egy ültetéssel akár 20 éven keresztül 4 évente kitermelhető saját erdőnk lehet!
És a hihetetlen növekedés és megújulás mellett a fa minősége magasan a legjobb. 
 • Keményfa, de könnyű,
 • Gyorsan kiszárítható,
 • Nem vetemedik,
 • Időjárás álló,
 • Magas fűtőértékű...

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz